fredag 27 november 2020

Black Friday

 Black Friday är åter här, en köpdag som jag tycker bara blir större och större för varje år.

Risken här är att vi blir bombarderade med erbjudanden, extrapriser och special deals som bara gäller idag vilket gör att vi går rakt i fällan och konsumerar sånt vi egentligen inte tänkt eller behöver. Men då dealen var så bra så klickade vi hem det ändå. Om du inte har avregistrerat dig från alla medlemsmail så gör det snarast efter att Black Friday är över. Öppna inga erbjudandemail innan Black Friday (och därmed erbjudandet) är över för att undvika spontanköp.

Hur gör vi då för att undvika spontanköp? Har du inget specifikt behov av att köpa en sak, gå inte ut och titta i affären/på hemsidan. Vet du inte med dig till 100% att du verkligen behöver en ny teve, gå inte och titta på en. Det du inte ser behöver du inte tråna efter eller få behov efter. Titta inte på böcker bara för att se vad som är på erbjudande utan om du vet att du vill äga en specifik bok, som du t.ex. lånat på biblioteket 14 gånger, titta efter den boken, och bara den boken.

Ett annat tips är att hade du inte kunnat tänka dig att köpa produkten till ordinarie pris då behöver du inte köpa den nu heller. Försök öva på att vara nöjd med det du har. De flesta av oss behöver inte fler prylar, snarare göra sig av med prylar.

Om du nu har en lista med saker som du vet att du behöver, försök ha lite koll på priserna. Det finns prisjämförelsesajter där du kan titta hur priset har legat och hur dem ligger nu. Det kanske inte är så mycket billigare som du tror. Det kanske är billigare att köpa produkten begagnat.

Om du nu hittar något som du haft på din behöver lista en längre tid till ett bra pris, se om du kan kombinera det med en cashbacksida för att få lite extra tillbaka.

Ska du handla något?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar