fredag 21 oktober 2022

Upcycla garderoben

 Vi håller på att göra om hemma så barnen ska få egna rum. Ett ständigt problem hemma hos oss är förvaring. Vi har helt enkelt för mycket saker och för lite plats att förvara på. Nu när vi har roterat runt halva hushållet för att alla ska få plats och delat av rum osv så behövs det faktiskt lite garderober på vissa ställen.

Under resans gång har vi även försökt rensa bort så mycket saker som möjligt för att göra plats för saker som vi behöver och gillar och inte spara på massa skräp. Jag vet inte hur mycket papper vi har rensat bort. 

Vi behövde i alla fall en ny garderob till ena barnet. Vi hade tur och lyckades få en garderob gratis om vi kom och hämtade den. Garderoben var i vårt närområde så vi slapp åka långt för att hämta den så det blev en win-win för oss på det viset. 

Själva garderoben däremot hade fel färg enligt barnet, skulle det stå en garderob i rummet var den tvungen att vara blå. Så då tänkte vi att vi målar om den. 

Vi började med att slipa bort den gamla färgen som de innan oss hade målat med. 




Efter det så sprayade vi med sprayfärg som jag köpt via nätet. Vi fick spraya några gånger för att det skulle täcka men tycker ändå att det blev rätt bra. Som slutfinish hade vi köpt ett lack som man sprayar ovanpå för att få en tåligare yta. 



Nu är garderoben blå och ungen är nöjd. I samma veva som vi flyttade om alla kläder passade vi på att rensa ur sånt som var för litet eller som barnet inte använder. Så nu har vi en ny garderob på plats med bara kläder som används. Så himla skönt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar