måndag 17 maj 2021

Ledningskollen

 Vi har ju haft stora problem med väldigt mycket vatten på tomten i år och en större dränering är planerad. Dock har denna blivit uppskjuten på grund av olycka på arbetsplatsen grävaren är på nu så vi beslutade att göra en egen liten minigrävning/dränering där vi har det som mest sankt för att försöka rädda den biten. 

Eftersom vi inte vet hur elen till våra uthus, avlopp osv. ligger nedgrävt har vi tagit hjälp av ledningskollen. Detta är en gratis tjänst där du som privatperson kan maila in för att få en ledningsanvisning, dvs du får reda på vart kablarna ligger nedgrävda på din tomt. Mycket smidigt då man inte vill gräva av vare sig sin egen eller någon annans elledning. 

När man skickat in sin begäran om ledningsanvisning skickas ens förfrågan vidare till berörda ledningsägare. Vi blev kontaktade av våra ledningsägare inom en vecka och tid bestämdes när dem kom ut hit för att mäta ut vart våra ledningar går. 

Nu var inte jag hemma när dem  var ut men enligt min man hade det hela gått väldigt snabbt och smidigt och vi har nu fina gula streck över gräsmattan där ledningarna går. Vi har nu tagit kort  på alla streck (dvs vi har dokumenterat vart ledningarna går) och min förhoppning är att vi får en kväll ledig framöver där vi kan sätta oss ner och rita in ledningarna ordentligt på vår tomtkarta ifall behov uppstår framöver och vi behöver veta vart allt ligger.

Att använda ledningskollen är alltså gratis och tjänsten finansieras med offentliga medel. Jag hade ingen aning om tidigare att denna tjänst fanns men tycker att det vore bra om fler fick kännedom om den så man slipper stå med en avgrävd elkabel då man trodde den låg någon annanstans. 

Har du använt dig av ledningskollen någongång?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar