söndag 10 januari 2021

Emotionell turbulens och årsbingo

 Nu var det ett tag sen jag skrev här på bloggen. Jul och nyår varvat med massa jobb och i samma veva bestämde sig pannan för att lägga av en sväng. Denna fick vi, tack och lov, igång igen men var inte så kul där innan allt hoppade igång som det skulle. Vidare har vi problem med ett av våra servitut så nu väntar vi svar från lantmäteriet då de inte kunde ge ett direkt svar utan behöver ta det på ett stormöte då hela servitutet är luddigt skrivet. Får vi inte igenom det som har blivit sagt under själva möteshandlingarna kan detta bli en dyr historia. 

Detta har satt sig som smolk i bägaren och jag känner att jag har fastnat i våra ekonomiska mål för året då allt fortfarande hänger i luften och är väldigt osäkert. Finns även risk att vi backar några steg bakåt då bufferten ligger i skottläge. Är bara glad att vi har en buffert så vi ändå känner att vi har lite chans att klara detta om det skulle skita sig.

Vi tog oss i alla fall i kragen och gjorde en sammanställning för året som gott vilken visar att vi måste kavla upp ärmarna ytterligare om vi ska kunna nå FI innan pensioneringen... Så emotionell turbulens sista veckorna kan man väl säga att det har varit.

Eftersom vi tycker det är svårt att sätta ekonomiska mål innan situationen vi sitter i just nu löst sig samt att ingen av oss är direkt pepp på nyårslöften så har vi gjort varsin årsbingo.

En årsbingo är 25 uppgifter som du tror dig kunna klara under ett år. Dessa kan vara allt från stort till smått, roliga saker, saker du skjuter upp osv. Dessa saker sätter du sedan i i ett rutnät som är 5x5 rutor. När du har kryssat en hel rad får du BINGO och därmed en av dig förvald belöning.  Belöningen kan vara allt från en grej du velat ha till en skogspromenad, en god lunch eller en hundring insatt på ditt ISK. Du bestämmer!

Här är mina 25 saker till min årsbingo:

1. Läsa 5 skönlitterära böcker

2. Läsa 20 faktabaserade böcker

3. Se 5 TED talks

4. Testa 10 nya veganska/vegetariska recept

5. Fixa 6 nya pallkragar

6. Fylla på med grus i backen

7. Pröva 15 nya träningspass

8. Se 5 dokumentärer

9. Odla något nytt

10. Planera trädgårdsodlingen

11. Öka månadsspar jmf med 2020

12. Läsa en bok om ledarskap

13. Skriva 40 blogginlägg

14. Bygga ett insektshotell

15. Bygga en fågelholk.

16. Strukturera birummet

17. Rensa i klädkammaren

18. Laga en trasig sak

19. Plantera en bärbuske

20. Meditera 100 dagar i rad

21. 12 dagsutflykter med familjen

22. Prova 3 nya motionsspår

23. Starta en bullet journal

24. Måla garaget

25. 2 kickoff utan barn


Har du en årsbingo eller skulle du kunna tänka dig att ha en?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar