onsdag 3 november 2021

Använd dina förmåner

 Om du som jag fortfarande arbetar och har tillgång till friskvårdsbidrag så är det dags att använda den. På min arbetsplats har vi till sista december på oss att använda friskvårdsbidraget innan det brinner inne och man börjar om med ett nytt friskvårdsbidrag för 2022.

När man förhandlar på ett jobb eller funderar över att byta jobb så är det inte bara storleken på lönen man behöver räkna in för att se om det lönar sig eller ej. 

Många arbetsplatser idag har andra förmåner utöver lön som de kan locka med för att attrahera personer att börja jobba hos just dem. Det kan vara en högre friskvårdspeng, en ordentlig personalrabatt om du handlar åt dig själv, förmånliga lån eller försäkringar via olika samarbeten eller kanske tjänstebil eller pendlingskort osv. 

Att inte använda dessa förmåner som företaget erbjuder är ju att slänga en del av ”lönen” i sjön om det är något du tänkt lösa på annat vis. Exempelvis är det värt att använda upp friskvårdsbidraget på massage, träningskort eller vad det nu kan vara innan du börjar betala ur egen ficka.  Behöver du byta försäkring eller skaffa en ny bör du absolut kolla upp om det du kan få via arbetsplatsen är en bättre deal eller inte. 

På min arbetsplats har vi friskvårdsportalen Benify, de har även rabatter på olika kedjor man kan använda sig av om jag ändå tänkt handla något. 


Så uppmaningen idag är att kolla hur du ligger till med ditt friskvårdsbidrag. Har du pengar kvar se till att använda dem innan de brinner inne. Du kanske kan unna dig en härlig fotvård i höstrusket? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar