söndag 4 juli 2021

Hemester

 Nu har äntligen herrn i huset fått gå på semester. Efter att ha varit hemma själv med barnen i 3 veckor väntar nu 3 veckor gemensam ledighet för hela familjen. Som vi har längtat! Är så tacksam över förmånen att kunna vara föräldraledig så man får mer tid med barnen. 

Denna sommar har vi inga stora semesterplaner utan vi kör, precis som förra året, på en hemester. Det vill säga mycket tid kommer spenderas hemma och i närområdet med dagsutflykter. 

Några utflykter är redan gjorda och några är planerade, gissar på att vi kommer åka iväg spontant vissa dagar också när andan faller på. 


Ett tips är att kolla in de olika kommunernas hemsidor i din närhet där brukar dem lägga upp aktiviteter som kommer ske och saker som man kan göra i närområdet. Vi har t.ex. gått på både gycklarföreställning och musikföreställning efter att ha kikat in dessa sidor. Vi har även planer på att besöka vissa guidade turer som vi snokat upp på detta vis. 


När man beger sig iväg på dagsutflykter är det alltid bra att ha med sig vattenflaskor hemifrån. Även matsäck är en hit då man kan proppa i barnen (läs mamma) något när humöret tryter. Vi har ofta med frukt och morotsstavar ev lite nötter som snabb energipåfyllnad. Pizzamuffins eller pannkakor är några av barnens favoriter i mera matigt innehåll, pastasallad är annars en klassiker. Vet du att platsen du ska till har grill kan man alltid slänga med korv och bröd.

Men även om dagsutflykter är kul kan man även hitta på roliga saker hemma. Att ha picknick eller tälta i trädgården brukar vara en hit. Skaffa lite roliga utomhusleksaker som uppmanar till utelek och engagera dig med barnen, bygg en koja eller ha vattenkrig. 


Sommaren är inte bara lek och häng hemma hos oss, odlingarna och bina ska tas om hand och ofta har vi många projekt som vi vill göra. Vi försöker göra projekt efter en prioriteringslista och när barnen är hemma så försöker vi involvera dem alternativt fixa med projekten efter dem somnat så vi ändå får tid att göra något tillsammans med barnen. Vi har även tur att ha mor- och farföräldrar som gärna har barnen hos sig så vi kan göra lite större projekt ostört samtidigt som barnen får härliga dagar med sina släktingar. 

Ibland är det lätt att gå vilse bland alla saker man vill göra så tror det är viktigt att vi även stannar upp och bara låter saker vara. Att ha en trädgård ska inte bara vara jobb utan även en plats för vila och återhämtning. Jag försöker därför njuta mer av min trädgård och tittar förbi ogräset som behöver plockas bort eller garaget som behöver målas. Var sak har sin tid, även den att bara strosa runt utan att behöva fixa något. 

Vad gör du på din semester och vilka är dina bästa matsäcksrecept?

1 kommentar:

  1. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
    (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
    behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig'

    SvaraRadera