onsdag 3 mars 2021

Saker som strulat


Har varit lite tyst här på bloggen ett tag och det beror på att det varit väldigt mycket annat som hänt de senaste veckorna. Orken. lusten och energin har inte riktigt räckt till till allt. 

Efter att skog har avverkats runtomkring vårt hus har vi fått stora problem med vattenansamlingar, skulle kunna odla ris på gräsmattan som det ser ut i dagsläget. Nog för att jag gillar att odla men en risodling är väl inte riktigt det jag har tänkt mig. Vi har i alla fall varit i kontakt med några grävare så får vi se vart offerterna landar någonstans. Men hade varit skönt att få det påbörjat och avklarat också, speciellt när några av uthusen samt garaget ligger under vatten... Enklare dränering kan och har vi grävt själva tidigare, men detta projekt är så stort och mer komplicerat så just här känns det bäst att ta in en yrkesgrävare för bäst finish. Det kommer svida i plånboken, men så får det lov att vara.

Vidare har vi haft problem med vår luft-vattenpump, samma problem som vi haft de senaste åren... Har haft åtskilliga tekniker som varit ut och försökt åtgärda problemet men det blir aldrig någon ordning på det hela. Nu hittade en tekniker ett fel som kan vara orsaken till allt strul, dock verkar det vara ett installationsfel från början så nu försöker vi få igenom en reklamation. Lättare sagt än gjort, även här får vi se hur det slutar.

Vi har även haft ett stopp i avloppet i köket. Här försökte vi vara duktiga och lånade utrustning av svärföräldrarna för att få loss stoppet själva. En hel kvälls slit resulterade i inget resultat alls. Det var bara att ringa ut spolfirma dagen därpå. En tröst var väl att spolkillen inte heller fick loss stoppet först utan var tvungen att gå ner med kamera för att se vad felet var. Det visar sig att vi har fina plaströr från köket som sedan går över i äldre gjutjärnsrör. Skarven mellan rören är sned så röret är något mindre och kröker sig något precis där så blir lättare stopp, speciellt då gjutjärnet släpper ifrån sig flagor efter sisådär 100 års användning. Blir nog till att kolla upp hur vi kan byta ut den gamla gjutjärnsbrunnen och rören inom en snar framtid. Har du några tips här så tas det tacksamt emot.



Blev ett väldigt gnälligt inlägg men trots allt som hänt så är jag tacksam för det vi har. När nu även våren känns i luften känns allt lite enklare. Nu gäller det att passa på att njuta av de underbara solnedgångarna och fåglarna som börjar vakna mer till liv och bjuder på skönsång på morgonkvisten. Man kan ju inte klaga när man har denna underbara utsikt direkt utanför fönstret. 
 

2 kommentarer:

  1. En olycka kommer sällan ensam. Jobbigt när det kör ihop sig och vatten nära hus är inte roligt. Förstår att det tagit fokus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej allt har verkligen kommit samtidigt denna gång. Men är bara att kavla upp ärmarna och försöka hålla energin uppe. Det kommer bli bättre :)

      Radera